Bloggarkiv

Mitt første forsøk på å være lovlydig

Jeg holdt på å skrive om personvern og privatliv da jeg tilfeldigvis kom over en sang av John Prine som jeg likte, og med et innhold som passet. Det kom til en "impress" presentasjon, det var jeg sikker på, slik som jeg tenkete å krydre den med strofer fra John Prine. Når jeg hadde kopiert teksten så jeg den lille teksten: term of use

Nærmere seks tusen ord holdt meg tilbake fra å fullføre projektet. 

Selvfølgelig kunne prøve å skrive brev på flypostpapir (hvis noen selger det lenger) til

Første utkast til Creative Commons 4.0 på norsk er klar

translate_275.jpg Nå foreligger første utkast til norsk oversettelse av CC BY-NC-SA 4.0 International. Creative Commons Norge ønsker at så mange som mulig deltar i prosessen med å kvalitetssikre den norske oversettelsen. Rettskriving og grammatikk bør selvsagt være korrekt, og språket i lisensen bør være forståelig.

Du kan kommentere utkastet ved å skrive en melding i vårt Oversetterforum eller ved å sende oss epost.

Er jeg fortsatt et barn?

Dagene går og pensjonsalderen nærmer seg. Ordlyden i CC-4.0 lisensen virker til å være for spesielt interesserte. Men jeg mener jeg fikk med meg poenget i denne presentasjonen.

Det er greit at denne presentasjonen var laget for barn i utgangspunktet, men den klarte å formidle hva CC, er og hvorfor det er viktig å kjenne til lisens. Når Grete Melby leste teksten, klarte den trøtteste elev å få med seg innholdet, men nå har Blip.tv fjernet den fine videoen. Videoen var jo et godt eksempel på nytten av CC.

Åpne data i Kulturrådet

Foto med logo

Den 6.-8. februar åpnes dørene for hackere, designere og andre som vil lete etter gode historier i databaser fra offentlige aktører. Først et seminar om åpne data. Deretter, i to dager, skal deltagerne på #Hack4NO kode, visualisere og i felleskap skape noe nytt av åpne data.

Programmerere og andre interesserte vil få mulighet til å visualisere og videreformidle kunnskapen som ligger gjemt i åpne datasett med blant annet bilder, kart, flyfoto, kulturminner og kunstverk. #Hack4NO er et hackathon i regi av prosjektet Kultur- og naturreise, hvor Kulturrådet er en av partnerne.

Sider

Abonner på RSS - blogger