Om å publisere en fagfellevurdert open access bok

rettberg_seeing_ourselves3.png
Professor Jill Walker Rettberg ved Universitet i Bergen har akkurat publisert sin siste bok som en fagfellevurdert open access bok. Boka er tilgjengelig under CC-BY 3.0, og du kan altså laste ned ebok-utgaven (PDF, epub, Kindle) gratis.På sin egen blogg og NRK.no-ytring skriver hun om motivasjonen for å benytte open access-publisering, og om prosessen med forlaget fram til ferdig bok. Dette er vel verdt å lese for alle som er interessert i denne publiseringsformen.

Av fortellingen framgår at manuskriptet gikk gjennom fagfellevurdering på vanlig måte og ble akseptert av forlaget (Palgrave) før man inngikk avtale om open access-publisering. Hadde boka blitt solgt på ordinær måte hadde den sannsynligvis kostet £45-£65. Ved å frikjøpe den for open access-publisering (prisen på frikjøp var £7500) kan fysiske kopier selges for £20 og ebok-utgaven lastes ned gratis.

Posted in Informasjon.