Boken Free Culture på norsk

I 2004 ga Lawrence Lessig, en av initiativtakerne til Creative Commons, ut boken Free Culture om problemene med dagens opphavsrettssystem og bakgrunnen for at han lanserte Creative Commons. Boken er utgitt med Creative Commons-lisens (CC-BY-NC) og finnes i flere formater og på flere språk. Men så langt har den ikke vært tilgjengelig på norsk. Det forsøker jeg å endre på, og de siste årene har jeg brukt litt av fritiden min på å oversette boka til bokmål, sammen med noen gode hjelpere.

Planen er å gi den ut både på papir og som digital bok. Boken er nå oversatt, men trenger mer korrekturlesning før trykking. Her trengs det frivillige! Kunne du tenke deg å bidra med korrekturlesning, besøk github-prosjektet og ta kontakt med meg på epost-adresse pere (at) hungry.com.

Posted in Informasjon.