[ Tilbake til Creative Commons Norge ]

Å dele det man skaper


img #1
< | >
Creative Commons presenterer:
Å dele det man skaper
En grafisk veiviser
av Alex Roberts, Rebecca Rojer, & Jon Phillips
oversatt av Gisle Hannemyr

Å dele det man skaper er en grafisk veiviser som i første rekke er beregnet på barn på skolens barnetrinn.

Den finnes på norsk som en lysbildesekvens med tekst (over), og som videocast.

Den tar sikte på å gi en helt grunnleggende introduksjon til begreper som «åndsverk» og «opphavs­rett» og hvordan dette reguleres av Åndsverkloven. Deretter forklares grunnprinsippene bak Creative Commons. Veiviseren er ikke ment for selvstudium, men til hjelp for en lærer som i en klasseroms­situasjon kan forklare og utdype.

Veiviseren ble opprinnelig utviklet for Creative Commons (CC) for å benyttes i et samarbeidsprosjekt CC gjør med stiftelsen One Laptop Per Child. Et mål i dette prosjektet er at den endelige dokumentasjonen skal tilpasses hvert enkelt land. Illustrasjonene er derfor forsøkt laget slik at de, i den utstrekning det er mulig, framstår som kulturnøytale.

For å gjøre det enkelt å skape oversettelser og nye versjoner er grafikken tilgjengelig i i SVG-formatet og sideutlegget i vanlig tekst og HTML.

Dersom du ønsker å oversette veiviseren, lage din egen versjon, eller bare lese originalen (på engelsk), så kan du finne det du trenger på denne siden.

Innholdsoversikt

Krediteringer

Notis fra Creative Commons

Denne tegneserien har ingen opphavsrett knyttet til seg. Imidlertid gjøres det oppmerksom på at CC-logen er et registrert varemerke for Creative Commons. For ytterligere informasjon mht. bruk av varemerker og symboler, se Creative Commons' generelle retningslinjer om dette.